woensdag 18 januari 2012

# 15: Twitter

Ik ben niet per se voorstander van Twitter. De zo nu en dan aan het ziekelijke grenzende dwang om alles altijd maar met iedereen te delen, kan me soms behoorlijk ergeren. In het kader van de 23 Archiefdingen heb ik de opdracht gekregen om een Twitter-account aanmaken, wat ik dan ook onder een fictieve naam zal doen. Dit is de eerste keer dan ik me verdiep in Twitter. Ik heb zelfs nog zelden een 'tweet' van iemand anders gelezen. Het valt op dat het aanmaken van een account erg simpel is, en binnen een paar minuutjes voor elkaar.

Twitter is vermoedelijk voor een instelling een nuttig middel om snel een groot publiek te bereiken. Het is goedkoop (gratis) en gemakkelijk te gebruiken. In dat opzicht is het misschien handig voor archiefinstellingen, hoewel ik eerlijk gezegd vermoed dat (nog) niet veel van onze bezoekers Twitteren. Het deel van de bezoekers dat wel in staat is om te twitteren, kan belangrijke informatie ook gewoon van de website plukken.

3 opmerkingen:

 1. zeg michiel, onder welke naam heb je dan een account aangemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Ik heb een SjaakDeD gevonden, maar die heeft helemaal niets getweet! Ik vraag me af of ik de goeie heb gevonden, deze volgt namelijk Nick en Simon en ik kan me niet voorstelle dat jij dat zou doen. Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.
   Overigens laat het laatste nieuws zien dat ons Twitteraccount veel te weeg brengt. Het nieuws over het dagboekje heeft op Twitter toch echt wel bezoekers gegenereerd die anders echt niet op onze website terecht zouden zijn gekomen!

   Verwijderen